Moje první Chodské koláče - výborné!

Potřebné ingredience
Kynuté těsto: 1 kostka droždí, 100g cukru krupice, 500g hladké mouky, 250ml mléka, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 lžíce rumu, 100g másla. Z rozdrobeného droždí,lžíce krupicového cukru,dvou lžic mouky a pěti lžic vlažného mléka připravíme kvásek,který necháme na teplém místě vykynout,přibližně 5-10 minut. Do mísy prosijeme zbylou mouku,přidáme jedno vejce,žloutek,zbytek krupicového cukru,vanilkový cukr a špetku soli. Přilijeme kvásek a vařečkou promícháme. Přidáme rum,zbylé mléko a zaděláme vláčné těsto (já dělám elektrickým hnětačem,jde to super). Nakonec zapracujeme rozpuštěné vlažné máslo. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři části (nebo libovolný počet),každou rozválíme a vytvarujeme koláče se zvýšeným okrajem. Koláče libovolně ozdobíme a okrajem potřeme zbylým vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 25 minut (podle trouby).
Postup přípravy
250g měkkého tvarohu,
50g cukru krupice,
1 vanilkový cukr,
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku,
špetka strouhané citronové kůry
Povidlová náplň:
250g švestkových povidel
2 lžíce rumu,
50g piškotů,
1 sáček skořicového cukru
Rozmícháme povidla s rumem,přidáme rozdrcené piškoty a skořicový cukr.
Marmeládová náplň:
120g rybízové marmelády
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce vody
Maková náplň:
100g mletého máku
125ml mléka
40g cukru
1 vanilkový cukr
10g piškotových drobečků
Svaříme mák s mlékem a veškerým cukrem. Po vychladnutí vmícháme piškotové drobečky.
Ořechová náplň:
asi 80ml vody
100g cukru krupice
100g mletých vlašských ořechů
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce rumu (můžete vynechat)
Svaříme vodu s cukrem,vmícháme ořechy,vanilkový cukr a přidáme rum.

Maková,povidlová,ořechová,tvarohová a marmeládová náplň.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
































































































































